19 de juny de 2024
ActualitatCICLES FORMATIUS

L’Ins Baix Camp celebra les IX Jornades d’Emprenedoria

L’Ins Baix Camp celebra durant els mesos d’octubre i novembre les IX Jornades d’Emprenedoria. Durant aquestes setmanes s’efectuaran al voltant d’una cinquantena d’accions que tenen per missió fomentar les habilitats emprenedores dels alumnes de formació professional del centre educatiu. L’Ins Baix Camp duu a terme docència de quatre famílies professionals: sanitària, informàtica, administrativa i comerç i màrqueting. 

Aquestes accions que es duran a terme al centre i en espais exteriors consisteixen en diferents xerrades i tallers, sobre lideratge i treball en equip, cerca de possibilitats de finançament i crowdfunding, tècniques de creativitat, tècniques de comunicació efectiva, estratègies d’autoconeixement, emprenedoria social i sostenible, que aniran acompanyades de gimcanes de cooperatives establertes a la ciutat de Reus i diversos cinefòrums.

PROGRAMA JORNADES

Premsa: La ciutatReus Digital, Diari de TarragonaReus Digital (Cloenda)

Entre els ponents i formadors que impartiran els tallers destaquem Carles Caño, reconegut formador en comunicació efectiva; Cristina Febrer, periodista i comunicadora, especialista neurocomunicació; Maria Batet, mestra i formadora, especialista en eines per a la creativitat, habilitats emprenedores ii Visual Thinking, Vanesa Carrasquilla, periodista i consultora, especialista en creativitat i storytelling; Xifré Ramos i Ivan Rivera, psicòlegs; el primer treballant les dinàmiques grupals, de lideratge i d’equip, i el segon, especialista en micromecenatge. També comptaran amb la presencia de Coopcamp, entitat que donarà suport en les activitats relacionades amb el cooperativisme i l’economia social i sostenible.

Aquestes accions s’han dut a terme dins del plans d’ImpulsFP i el programa EmprènFP del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un programa de la Direcció General de Formació Professional, que des de 2012 ve donant suport i impulsant l’emprenedoria i els seus valors en els centres educatius d’FP d’arreu de Catalunya, per la creació de projectes emprenedors.