19 de juny de 2024

Projectes de Batxillerat

APADRINA UN LECTOR

Aquest projecte consisteix en  de taller de lectura amb certes particularitats. Un alumne/a de 1r i/o 2n de BAT apadrina un lector de 1r i/o 2n ESO. Un cop dissenyades les parelles d’ambdós nivells, l’alumnat implicat signa un contracte de lectura, rep un llibre per llegir i cada parella de padrí/-ina i fillol/-a acorden la lectura del llibre fomentant la discussió entre ells sobre diversos aspectes de la lectura mitjançant un intercanvi de mails, reunions presencials de l’alumnat emparellat i una reunió propera al final de trimestre de totes les parelles de lectura on es realitza un fòrum i la projecció d’una pellícula directa o indirectament relacionada amb el llibre que s’ha llegit.  

ETWINNING

El seminari d´anglès organitza des de fa 7 anys un intercanvi amb un institut d´Europa adreçat als alumnes de 1r de batxillerat . L´alumnat realitza una activitat conjunta mitjançant diversos recursos TIC i després, en les visites a ambdós països, es posa in situ en comú els treballs realitzats. L´alumnat català conviu una setmana amb la familia del país visitant i més tard l’alumnat polonés és acollit per les famílies catalanes.

OLIMPÍADES DE GEOLOGIA

La Geologia és la ciència que ens ajuda a conèixer el nostre planeta i com millor l’entenguem, millor el podrem preservar. Amb l’olimpíada de Geologia de Catalunya es potencia l’interès i coneixement dels estudiants de Batxillerat en relació amb aquesta ciència, remarcant la seva importància en el món actual, i promocionant el seu progrés i desenvolupament Cada any alumnes del nostre centre participen en aquestes proves, que consisteixen en un exàmen teòric individual tipus test i una pràctica d’interpretació de mapes i reconeixement de roques, minerals i fòssils.

CONCVRS DE CVLTVRA CLÀSSICA ODISSEA

Amb l’objectiu de treure la Cultura Clàssica de les aules, l’alumnat del Batxillerat d’Humanitats participa anualment en aquest concurs, convocat per l’Associació de Professors de Llengües Clàssiques. El concurs consisteix a respondre una sèrie de preguntes cenyides al currículum de cultura clàssica, llatí i grec sobre un temes concrets.

CERTIFICATS OFICIALS LLENGUA ANGLESA

Common European Framework of Reference

Cada any augmenta el nombre d’alumnes de Batxillerat del nostre centre que es presenten a les proves d’obtenció dels certificats d’anglès B1, B2 i C1 pertanyents a la EOI i/o Cambridge Tests. L’alumnat de Batxillerat del nostre centre gaudeix d’una hora setmanal destinada a la preparació de la prova oral dels certificats esmentats.

BANC DELS ALIMENTS.

Fomentar la solidaritat entre l’alumnat del nostre centre és indispensable i per això un gran nombre d’alumnes de BATX i alguns professors/res participen cada any com a voluntaris del banc d’aliments de la ciutat en el “Gran Recapte”.

DINAMITZADORS EPORTIUS CIATE.

Els alumnes amb millors notes al Batxillerat realitzen durant una setmana al Cal·lípolis de Tarragona, un curs de dinamitzadors d’esport de manera subvencionada pel PCEE. D’aquesta manera, obtenen una titulació per al seu futur laboral. Alguns d’ells esdevenen els monitors de la nostra oferta extraescolar esportiva.

OLIMPÍADES DE BIOLOGIA.

Cada any alumnes del nostre centre participen en aquestes proves, que consisteixen en un exàmen teòric individual tipus test i una pràctica on demostren els coneixements que tenen d’aquesta disciplina.

RUTA MITOLÓGICA PER REUS.

Projecte adreçat a l’laumnat de 4t ESO i 1r de batxillerat de llatí i grec. Amb l’objectiu de conèixer els elements mitològics presents en els carrers de Reus i reforçar el interès i coneixement en el patrimoni cultural i artístic de la seva ciutat, es tracta d’un recorregut d’una hora per diferents carrers cèntrics buscant elements mitològics presents en diferents edificis, explicant a quines divinitats fan referència i el motiu perquè hi són presents.