21 de juliol de 2024

Un any més vint centres educatius de Reus hem format part, de manera conjunta, de la iniciativa europea que té com emblema el nom LET’S CLEAN UP EUROPE. Consisteix en una jornada de neteja de l’entorn natural proper de cada centre escolar. Aquest any es celebrava la X edició de la campanya que ha tingut una gran acollida a Catalunya ja que hi han participat 540 entitats amb més de 645 accions a 279 municipis de 41 comarques. L’objectiu és sensibilitzar la població de Reus sobre la necessitat de reduir els residus que generem i de controlar-ne la seva selecció, a partir de la suma visual i numèrica de totes les deixalles recollides en el matí que es realitzarà l’acció conjunta. Durant el matí del divendres 5 de maig, el nostre alumnat de 4t ESO de l’optativa Escola Verda juntament amb les brigades de l’Ajuntament de Reus, han recollit els residus de la zona del barranc del Roquís i, al acabar, hem anat fins la plaça la plaça Llibertat, on hem compartit les dades dels residus recollits i les reflexions de l’alumnat per fer visible el missatge que volem donar a la ciutat de Reus. En aquest enllaç trobareu les dades desglossades de la jornada. Amb els kg recollits a cada centre, separats per residus. I en aquest enllaç podreu veure les fotografies de la jornada. Aquí trobareu la nota de premsa que va publicar l’Ajuntament de Reus. Notícia del diari més. Notícia i vídeo de Canal Reus. Notícia del Reus digital. 

Objectiu RESidu Zero: Promoure la cura i respecte cap l’entorn natural, Promoure la reducció i prevenció de residus, Visualitzar i conscienciar la ciutadania del problema dels envasos i de l’abús dels plàstics, Sensibilitzar i motivar la ciutadania per millorar la qualitat de  la recollida selectiva de Reus

Els centres participants a la neteja de l’entorn a Reus són: Escola Joan rebull, Escola Prat de la Riba, Escola Montsant, Escola Isabel Besora, Escola Puigcerver, Escola Misericòrdia, Col·legi La Salle, Escola Bressol Municipal La Ginesta, Col·legi Pare Manyanet, Col·legi La Presentació, Escola Eduard Toda, Escola Rubió i Ors, Escola Doctor Alberich i Casas, Institut Baix Camp, Institut Gaudí, Institut Roseta Mauri, Institut Lluís Domènech i Montaner, Institut d’Horticultura i Jardineria, CEE Ntra Senyora del Mar, CEE Font del Lleó i CEE Alba.