19 de juny de 2024

Dilluns 9 de maig, a les 11:45h, se celebra la final d'”El gran debat”, el concurs d’oratòria de l’Institut Baix Camp.  La final estarà presentada pel periodista Xavier Graset i serà l’encarregat de moderar el debat, que tindrà un tema molt interessant: l’ocupació, una forma de viure o un delicte?. Després de celebrar els dies 4 i 6 d’abril les jornades classificatòries, els equips que s’han classificat per a la gran final han estat Administració i Finances 1Tarda i 1r de Batxillerat A.  Per a valorar quin equip mereix guanyar la final s’ha convidat un jurat professional. Està compost per Carme Buixeda, Presidenta de la Fundació Privada Reddis Reus, Cristina Valls, periodista del Diari de Tarragona i Marià Arbonès, periodista i Director del diari digital www.reusdigital.cat.

Totes les fotos

El Gran Debat és una activitat del centre, organitzada per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Assistència a la direcció 2, que pretén fomentar les habilitats comunicatives de l’alumnat, treballant els debats a les tutories i afavorint la millora de les seves skills sortint de la seva zona de confort. Com? A l’escenari del teatre, davant un jurat conformat per professorat del centre, i una audiència, els seus companys/es i alumnes d’altres grups ben atents a la platea. La bona rebuda de la primera edició ha propiciat que el concurs hagi crescut en participants. Enguany han participat tots els grups de 1r de Grau Superior i també, com a novetat, els grups de 1r de Batxillerat. Els temes dels debats d’aquesta edició han estat:

– Els retocs estètics: acceptar o millorar el cos.

– És ètic que els youtubers tributin a Andorra?

– L’avanç de la ciència amb experiments en humans i animals.

– L’exposició a les xarxes socials ens fa més infeliços?

– Les relacions obertes: l’estat sentimental del futur?

De nou, el concurs ha estat un èxit de participació, amb un alt nivell en les intervencions en molts dels debats i una difícil tasca per al jurat.