19 de juny de 2024
Actualitat

Acabem el trimestre amb moltes activitats!

Acabem el segon trimestre i comencem unes vacances per carregar les piles per acabar el curs amb energia. Des de les vacances de Nadal han passat moltes coses al nostre centre dignes de celebració: plaques fotovoltàiques, Setmana Steamcat, sortida a França, FP Challenge, Gran Debat i Skills. Entreu a la notícia per llegir-ne més!

 • Vam començar l’any amb molta energia renovada i renovable. Tenim el sostre de l’edifici nou ple de plaques solar que fan que siguem un centre encara més sostenible.
 • Setmana Steamcat. Gràcies a les propostes educatives dels departaments implicats (departaments de Biologia, Física i Química, Matemàtiques, Tecnologia, Visual i Plàstica i Orientació), tot l’alumnat d’ESO i BATX ha realitzat al llarg de la setmana diverses activitats STEAM (reptes experimentals, tallers, xerrades, concursos, exposicions,…) amb l’objectiu de difondre vocacions científicotecnològiques entre l’alumnat del centre i especialment entres LES alumnes de l’institut.
 • L’alumnat de 3 i 4 d’ESO que fa francès ha anat a una sortida a França de 3 dies on han pogut posar en pràctica tot el francès que han estat aprenent dins l’aula dins un context real.
 • El 5 d’abril es va celebrar l’FP Challenge 2022. Aquest esdeveniment es centra en la ideació i cerca d’una proposta de valor vàlida pel repte que es llença, seguint la metodologia Design Thinking. El repte enguany girava entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible pel 2030.
 • Una nova edicició del Gran Debat ha començat al nostre centre amb alumnat de 1 de BAT i de Grau Superior. L’alumnat debat temes controvertits buscant arguments i enfrontant-los dialècticament per veure com amb la paraula podem convèncer sobre un punt de vista.
 • Skills. Les olimpíades de Formació Professional, una competició on es mesura la qualitat de les habilitats adquirides per l’alumnat de les diferents habilitats -skills-,  es desenvolupen a diferents nivells:
  • INSBaixCampSkills -competició entre l’alumnat del propi centre-
  • Catskills -entre els representatsdels instituts de Catalunya-
  • Spainskills -els representatsde cadascuna de les comunitats autònomes-

Enguany, a nivell de centre, s’han realitzat competicions als CF de cures auxiliars d’infermeria, activitats comercials i informàtica. L’alumnat finalista a l’INSBaixCampskills representarà al nostre centre dins del seu skill als entrenaments del Catskills, que es duran a terme durant el 3r trimestre. La Noelia Fuentes, alumna del nostre centre que va quedar finalista al Catskills del curs passat, i enguany ha representat Catalunya a la competició estatal, -l’Spainskills- a l’skill Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària.  No va guanyar però va ser una gran competidora! Enhorabona a tothom!