21 de novembre de 2024

Projectes de Cicles Formatius

EL GRAN DEBAT

Amb l’objectiu principal de fomentar la comunicació en la nostra llengua vehicular, l’alumnat de 1r de GS participa en un concurs consistent en un seguit de rondes eliminatòries en forma de debats que giren entorn de temes d’actualitat. Tot organitzat i coordinat també per l’alumnat i el professorat del cicle formatiu de grau superior d’Assistència al Direcció. En les darreres edicions també s’ha afegit l’alumnat de Batxillerat cosa que no ha fet res més que millorar el projecte.

CADA DIA, UN SOMRIURE

Gràcies a aquest projecte, el nostre centre ofereix la realització d’una xerrada-taller sobre la importància de la higiene bucal a les escoles d’educació infantil de Reus (particularment a P5) que estan interessades. Aquest taller està organitzat i gestionat pel professorat i alumnat de CFGS Higiene Bucodental.

RASPALLA’T

L’objectiu principal d’aquest projecte és conscienciar a l’alumnat nouvingut a l’institut de la importància sanitària i estètica de mantenir diàriament una bona higiene bucal. Per aconseguir-ho, es comprova al llarg de tota l’educació secundària obligatòria que aquesta conscienciació s’ha assolit mitjançant l’índex CAO.

REUS SMILES

Aquest projecte neix amb la necessitat de millorar la salut bucodental d’aquelles persones que, per circumstàncies econòmiques, no tenen accés a uns mínims útils d’higiene bucal, o simplement desconeixen la importància d’aquesta. 

PROGRAMAME

 El projecte Programa-me és un concurs de programació en el que diversos equips, formats per 3 participants de qualsevol cicle de grau superior d’informàtica de Catalunya, intenten resoldre el màxim nombre de problemes possible durant les 4 hores de durada. L’objectiu del concurs és fomentar l’art de la programació i el pensament computacional entre l’alumnat de cicles formatius d’informàtica. El nostre institut, juntament amb altres centres de tota Espanya, és centre organitzador i s’ha consolidat com a centre de referència de Catalunya juntament amb l’INS Bosc de la Coma d’Olot i l’INS Nicolau Copèrnic de Terrassa.

INNOVA FP

Dins el programa ImpulsFP el centre forma part de la xarxa innovaFP. Això dona peu a desenvolupar cada any diversos projectes en col·laboració amb empreses i ents de la zona per tal d’aconseguir transferència de coneixement entre aquestes i el nostre alumnat en una millora de la seva formació. Per tenir un seguiment de tots els projectes que es duen a terme dins d’aquesta xarxa visiteu la pàgina web específica.

EMPREN FP – JORNADES D’EMPRENEDORIA

Un altre de les xarxes del programa Impuls és la xarxa emprenFP en la qual també participa el centre. L’objectiu és fomentar l’esperit emprenedor entre els joves. El projecte estrella són les jornades d’emprenedoria on s’organitzen un seguit de xerrades i tallers impartits per professionals als diferents cicles de grau mitjà i superior per tal de despertar l’emprenedor que tot alumne porta dintre.

JORNADES SANITÀRIES

L’objectiu d’aquestes Jornades és que l’alumnat que estudia Cicles Formatius de la família professional sanitària tingui contacte directe amb professionals del sector i s’assabenti de primera mà dels avenços en les matèries que estudien al cicle. S’encarregaran d’això, ponents de primera línia entre els que es troben dentistes i infermeres en actiu, així com antics alumnes i professors de la família sanitària, representants del món de l’empresa i especialistes en cures a les persones

JORNADES D’INFORMÀTICA.

Aquestes jornades, dissenyades i organitzades pel departament d’Informàtica del nostre centre, consisteixen en un conjunt de tallers i conferències, el més pràctics, innovadors i útils possibles, que tracten temes tecnològics d’actualitat, relacionats o que amplien els continguts dels currículums dels cicles d’informàtica. L’alumnat assistent, el qual rep un certificat d’assistència on hi consten les hores i els continguts explicats,  es posa en contacte amb la tecnologia amb que s’està treballant a les empreses i gaudeix d’un valor afegit a la formació que rep al nostre centre educatiu.

LABDOO

Consisteix en un projecte sense ànim de lucre que té com a objectiu proporcionar ordinadors portàtils a centres en aquelles parts del món que més ho necessiten, permetent que aquests centres puguin accedir a fonts d’ensenyament de qualitat i lliures (tecnologies i continguts Open Source). La tasca principal del nostre centre és la recol·lecció i sanejament d’equips portàtils per al seu enviament a centres receptors arreu del món, fomentant el reciclatge de màquines per evitar l’obsolescència programada.